Családi pincészetünk generációkon átívelő filozófiával, hagyománnyal és tradícióval büszkélkedik. Minden palackunk a családunk szívének és lelkének tükre, amely a természet kincseit, a szőlő és a terroir harmóniáját tükrözi.
Elkötelezettek vagyunk a minőségi borok készítése iránt, amelyeket a legnagyobb gondossággal készítünk. Különféle fehér, rozé és vörösboraink tökéletes kísérői a magyar gasztronómiának, hiszen célunk, hogy boraink méltó helyet kapjanak a hazai éttermek és asztalok mellett.
Hisszük, hogy a bor nem csupán ital, hanem az együttlét, az ünneplés és a hagyományok megélésének eszköze. Fedezze fel velünk a minőség és autentikus ízek világát, ahol a múlt tapasztalatai találkoznak a jövő ígéreteivel!
Terület
31 hektár
Talaj
Mészkő és erdő talaj
Telepítés
1996
Kreativitás minden palacban
Vabrik Ákos vagyok, 2015 óta vezetem a Vabrik Pincészetet. A borászat számomra nemcsak szakma, hanem szenvedély és életforma is. 2017-ben Ausztráliában töltöttem tanulmányutamat, ahol új szemléletet és modern technológiákat ismerhettem meg – ezek az élmények azóta is meghatározzák a munkámat.
Fiatalos, lendületes irányvonalat képviselek a magyar borászatban, miközben fontos számomra a hagyományok tisztelete és a szakma iránti mély elköteleződés. Hiszem, hogy minden bor egy történet – az én feladatom az, hogy ezt hitelesen elmeséljem.
Kiemelet boraink
Rajnai Rizling
Sauvignon Blanc
Chardonnay
„A borvidéken, de különösen a Vabrik pincészet esetében azt találom a legjobb adottságnak, hogy nem csak egy szőlőfajtára és borstílusra koncentrálnak. Mindössze 10 éves pincészet, de mára egy szépen kialakított szortimentet tudhat a magáénak: fehérborok, rozéborok, vörösborok és természetes félédes és édes borok is készülnek náluk magas minőségben viszont nagyon jó ár-érték arányban.”
Victoria Evans - Sommelier
További Boraink
Merlot
Cabernet Franc
Calypso
Pinot Gris
Zöld Veltelini
Sauvignon
Blanc
Friss
Pillanat
Az ikonikus
Etyek-Budai Borvidék
Az Etyek-budai borvidék mintegy 5632 hektáron terül el Fejér megye északkeleti peremén elhelyezkedő Etyeki-dombságban. A dombság szeles, de bőséges napsütéssel megáldott fennsíkjain egyedi ökológiai adottságok között, mészkő alapú, erdőtalajon jó savszerkezetű boralapanyag terem.
A szőlőtermesztés ma ismert hagyományait az 1700-as évek elejére vezethetjük vissza, amikor a törökök kiűzése után német szőlőmvelőket telepítettek a községbe.
A borvidék adottságait legtöbben Champagne-hoz hasonlítják, amire Törley József is felfigyelt, és az itteni szőlőkre alapozva tette világhírűvé pezsőgüzemét.
KAPCSOLAT
Rendeljen közvetlenül!
KÉRJÉTEK AJÁNLATUNKAT AZ ALÁBBI MEZŐK KITÖLTÉSÉVEL, VAGY E-MAILEN KERESZTÜL!
Ajánlatunkban minden fontos információt megtalál. További kérdés esetén hívjon bátran alábbi elérhetőségünkön.